Keittio group

Meillä on keittiö Suomessa eikä tehdas Kiinassa

Koirat ja kissat ovat oikeassa: keittiö on paras paikka. Varsinkin jos pannussa porisee tuoreruoka, mylly jauhaa 100 % suomalaista lihaa ja uunissa tuoksuvat makupalat. Tervetuloa Best-In Keittiöön, Kallaveden rannalle!

Tuoreet suomalaiset raaka-aineet

Kolme tärkeää asiaa:

  • Käytämme vain 100 % suomalaista lihaa ja elimiä.
  • Emme käytä jätelihaa. Kaikki liharaaka-aineet ovat elintarviketasoisia.
  • Monet raaka-aineet ovat samoja, joita käytetään ihmisten elintarvikkeisiin.

Kaikki liha on peräisin elintarvikekelpoisista ruhoista. Käytämme sian, naudan ja broilerin lihaa sekä liharaaka-aineita, joita ihmisten elintarviketeollisuus ei tarvitse: mm. sydän, maksa, kurkkutorvi, broilerin kivipiira ja nahka. Kaikki liharaaka-aineet meille toimittavat Atria ja HK Scan – aina tuoreena suoraan teurastamoilta. Saman päivän iltana ateriat ovat jo valmiit.

Kasvikset saamme suomalaisilta maatiloilta tuoreina. Vain porkkananpalat ja herneet otamme pakkasesta. Ne ovat samoja suomalaisia kasviksia, joita myydään kauppojen pakastealtaissa. Kaikki viljaraaka-aineemme ovat lähimyllyjen luomuviljaa. Kasvikset toimittavat Apetit ja Heinon Tukku.

  • Kanan kivipiiraa eli lihasmahaa käytetään mm. kanarisotossa ja -murekkeessa.
  • Härkärisoton kasvissekoitus menossa pataan: oranssia ja keltaista porkkanaa sekä herneitä.
  • Käytämme suomalaisia Laitilan Kanatarhan munia.
  • Naudan maha eli pötsi on koirien mielestä herkullisen makuista.
  • Naudan ydinluusta on poistettu rasva ja jänteet. Vielä kuivaus uunissa, niin Hubert-makupala on valmis.
  • Kaikki viljaraaka-aineemme ovat lähimyllyjen luomuviljaa.

Hellä haudutus säästää ravintoaineet

Kaikki koiran ja kissan tarvitsemat ravintoaineet löytyvät luonnon raaka-aineista, mutta esimerkiksi vitamiinit ovat herkkiä kuumuudelle. Toisaalta kypsennys parantaa lihan ja kasvisten sulavuutta.

Ratkaisumme on hauduttaa tuoreruoat hitaasti pakkauksissaan alle sadassa asteessa (=pastörointi): ravintoaineet pysyvät tallessa, sulavuus paranee eikä säilöntäaineita tarvita. Valmiit tuotteet kuljetamme nopeasti kauppoihin kylmäketjun katkeamatta. Säilytä sinäkin ne jääkaappilämpötilassa.

Säilöntäaineettomat tuoreateriat säilyvät jääkaapissa 3 kuukautta. Tuoreiden ruokien ei tarvitsekaan säilyä vuosia, toisin kuin huoneenlämmössä säilytettävien makkaroiden, säilykkeiden ja kuivaruokien.

BARF: raakaruokaa LIHAmyllystä

Raakaruoalla on oma keittiönsä tuoreruokakeittiön naapurissa. Lihat ja kalat tulevat meille tuoreina.

Sekoitamme ne myllyssä ja pakkaamme pötköön. Osaan tuotteista lisäämme tuoreita kasviksia, jolloin tuote on koiralle sopiva täysravinto. Mukana myös rustoa, luuta tai ruotoja, jotta koira saa tarvitsemaansa kalsiumia.

Raakaa lihaa ja kasviksia käsitellessä on erityisen tärkeää, että kaikki raaka-aineet ovat ensiluokkaisia. Etenkin kasviksissa ja sisäelimissä voi olla pieniä määriä bakteereja, jotka alkavat raaoissa tuotteissa lisääntyä. BARF-tuotteiden säilyvyys perustuu pakastamiseen. Pakastaminen ei tuhoa bakteereja, mikä on hyvä muistaa myös kotikeittiössä ruokaa tehdessä.

Makupalat paahtuvat uunissa

Makupalojen valmistus alkaa isolta leikkuulaudalta. Poistamme teurastamolta tulleista suomalaisten eläinten osista liian rasvan ja sidekudoksen. Samalla pilkomme ne kätevän kokoisiksi.

Herkkujen säilyvyys perustuu kuivatukseen, ei säilöntäaineisiin. Koiran ja kissan makupalat paahtuvat uunissa 94 asteessa, osa tuotteista jopa päiviä. Jokainen kotona sieniä kuivattanut tietää, ettei hyvää saa hetkessä.

Valmiit makupalat pakataan Suomessa valmistettuihin uudelleensuljettaviin pusseihin, jotka kestävät käytössä.

ISO 9001 ja Avainlippu-merkki

Valvomme tarkasti keittiömme hygieniaa. Osoituksena omavalvonnasta ja korkeasta laadusta meillä on ISO 9001 -sertifiointi.

Pakkauksiamme koristaa rekisteröity Avainlippu-merkki. Se kertoo, että tuotteemme on valmistettu Suomessa. Oman maamme raaka-aineiden käyttö on meille strateginen valinta: jäljitettävät ainekset takaavat laadun ja turvallisuuden.

Tuotesisältö, jonka osaa lukea

Katso tuotteet

Sivun alkuun