Suomalaisuus on meille Best-Inillä kunnia-asia! Olemme toimineet Kuopiossa Kallaveden rannalla yli 50 vuotta ja vuonna 2025 tuotanto siirtyy Seinäjoelle kokonaan uusiin tiloihin. Tuotteet, tekniikka ja tuotantotilat on kehittyneet vuosien varrella vastaamaan nykypäivän tarpeita, mutta suomalaisuudesta emme ole koskaan tinkineet. Tuotteidemme raaka-aineet sekä pakkaukset on valittu kotimaisuus edellä. Kaikilla tuotteillamme on Suomalaisen työn liiton myöntämä Avainlippu-merkki. Scrollaa alaspäin ja lue lisää Best-Inin vastuullisuudesta!
Mielestämme lemmikit ansaitsevat vain parasta. Siksi Best-In tuotteiden pohjana ovat aina 100 % suomalaiset, elintarviketasoiset liharaaka-aineet – siis sellaiset, joista voitaisiin valmistaa tuotteita myös meille ihmisille. Lihat keittiöllemme toimittaa pääasiassa omasta ruokapöydästäsikin tutut Atria ja HK. Kun raaka-aineet tulevat läheltä, tutuilta ja turvallisilta toimittajilta, niiden jäljitettävyys vastaa meidän ihmisten ruokatuotantoa. Aika mainiota, eikö!
Lähellä tuotetut ja suomalaiset raaka-aineet on mahdollista saada tuoreena, ja samalla voimme tukea suomalaista työtä. Mikä parasta, läheltä hankittujen raaka-aineiden kuljetusmatkat jäävät lyhyiksi, joten niiden ilmastovaikutukset ovat huomattavasti pienemmät ulkomaan hankintoihin nähden. Myös tuotantoeläinten oltavat ovat Suomessa verrattain hyvät.
Ihmisten lihateollisuudesta jää yli elintarviketasoisia raaka-ainevirtoja, jotka pystytään hyödyntämään erinomaisesti lemmikkieläinten ruoassa. Koirat ovat sekasyöjiä ja kissat lihansyöjiä, siispä molemmat tarvitsevat ravinnokseen lihaa. Hyödynnämme erinomaisen raaka-aineen lemmikkien hyväksi ja näin pystymme osaltamme edistämään kiertotaloutta ja estämään raaka-aineiden päätymisen turhaan hävikkiin. Esimerkiksi possunkorvista saadaan paahtamalla maukkaita ja rouskuvia herkkuja ja naudan luista erinomaista ajanvietettä karvaisille ystävillemme.
Tiesitkö? Meiltä pyydetään usein myös erikoisempia makuvariantteja esimerkiksi allergisten lemmikkien ruokintaa ajatellen. Koska olemme antaneet lupauksen, että Best-In tuotteet valmistetaan aina 100 % suomalaisista liharaaka-aineista ja arvotamme lähituotannon korkealle, emme ole valmiita hankkimaan raaka-aineita merten takaa. Pysymme jatkuvasti kuitenkin kuulolla erilaisista vaihtoehdoista, joita voisimme hyödyntää tulevaisuudessa.
Oman maamme raaka-aineiden, työn ja yhteistyökumppaneiden hyödyntäminen on meille strateginen valinta: ne ovat meille laadun ja turvallisuuden lähtökohtia. Kannamme ylpeydellä kaikkia tuotteitamme koristavaa rekisteröityä Avainlippu-merkkiä, joka on osoitus suomalaisesta työstä. Merkin myöntää Suomalaisen Työn Liitto.
Ostamalla suomalaisia Best-In tuotteita tuet suomalaista työtä laajalti:
Meillä Best-Inillä on pitkät perinteet myös tuotekehityksessä. Tuotekehityspäällikkömme vastaa niin tuotteiden kehityksestä, sisällöstä kuin laadusta. Toimintaamme ohjaa rehulainsäädäntö sekä laadunhallinta- ja ympäristöjohtamisen sertifikaatit, joita olemme saaneet kantaa ylpeänä jo 2000-luvun alkupuolelta.
Oma tuotantomme, jota leikkisästi myös keittiöksi kutsumme, sijaitsee tällä hetkellä Kuopiossa. Tekemisellämme on pitkät perinteet, sillä käynnistelimme toimintaa samalla paikalla jo 50 vuotta sitten. Tuotantotiloja, tekniikkaa ja tuotteistusta on kehitetty vuosien varrella vastaamaan nykypäivän tietoa ja tarpeita, mutta joitakin hyväksi havaittuja ja vastuullisia toimintatapoja on ollut käytössämme jo pitkään.
Samaan aikaan rakennamme Suomen tuoreinta lemmikkiruokatehdasta Seinäjoelle. Uudet toimitilat tuovat mukanaan monia positiivisia vaikutuksia: logistiikan kilometrit vähenevät, modernit tuotanto- ja toimitilat sekä uudistuva laitekanta tehostavat toimintaa ja fossiiliset energialähteet jäävät suurilta osin pois tuotannostamme. Uuden tehtaan kuulumisia pääset seuraamaan Instagram-, Facebook- sekä LinkedIn-tiliemme kautta.
Teemme kestäviä valintoja myös matkan varrella. Muun muassa liharaaka-aineet toimitetaan meille hygieenisissä ja uudelleen käytettävissä kuljetusastioissa. Samoin tuoreruokamme pakataan valmistuksen jälkeen uudelleen käytettäviin transbox-laatikoihin, joiden käyttöiäksi arvioidaan vähintään 10 vuotta. Näin pystymme säästämään kymmeniä tuhansia kiloja pahvia ja yli 200 000 teippimetriä jo pelkästään valmiiden tuotteiden pakkaamisessa – raaka-aineiden kuljetuksesta puhumattakaan. Käytämme pääasiassa kierrätettäviä kuormalavoja, joita käyttämällä olemme pystyneet mm. säästämään puuraaka-ainetta ja minimoimaan ylimääräisen raskaan liikenteen määrän.
Tehokas tuotannon suunnittelu on myyntityömme kulmakiviä. Tavoitteena on pystyä tarjoamaan niin kaupalle kuin kuluttajille mahdollisimman tuoreita tuotteita, jolloin varaston kierto on nopeaa ja varastoaika sekä sen aiheuttamat vaikutukset jäävät pieniksi. Tehokkaalla suunnittelulla vähennämme myös hävikkiä. Kun tuotteiden kierto on jatkuvaa, ne eivät pääse vanhenemaan varastoon.
Tuotantomme toiminnoille on luotu toimintamallit, joiden ansiosta pystymme säästämään energiaa: koneita ei pidetä käynnissä turhaan, lämpötilasäädeltyjen tilojen ovista ei päästetä lämpöä karkaamaan, eikä turhaa jätettä synny. Toimintamallien ansiosta pystymme myös säästämään vettä ja pienentämään jätevesikuormitusta esimerkiksi tilojen ja laitteiden puhtaanapidossa. Tuotannostamme jäävä materiaali lajitellaan ja kierrätetään asianmukaisesti. Tavoitteenamme on, että jätettä syntyy tuotannossamme mahdollisimman vähän.
Tuotekehityksemme on tehnyt vuosien mittaan paljon tutkimustyötä pakkauksien parissa. Olemme tutustuneet erilaisiin pakkausmateriaaleihin ja ratkaisuihin.
Lemmikkieläinruoka tulee pakata hygieniasyistä elintarvikehyväksytystä muovista valmistettuun pakkaukseen. Pakkauksen tulee lisäksi tarjota mm. riittävät ominaisuudet hapen läpäisemättömyyteen ja kestää hellävarainen kypsennyslämpötila, jotta tuotteemme säilyvät pakkauksissa tuoreena vähintään viimeiseen käyttöpäivään saakka.
Näistä syistä täysin kierrätysmuovista valmistettujen pakkauksien käyttöönotto ei ole ollut vielä ajankohtaista. Pyrimme kuitenkin minimoimaan muovin käytön sekä materiaalin, että pakkauskoon osalta. Erilaisia vaihtoehtoja on toki tuotekehityksemme pöydällä jatkuvasti. Best-In tuotteet sisältävät monien muiden lemmikinruokatuotteiden lailla kosteutta ja/tai rasvaisia komponentteja, joten muovi on ominaisuuksiltaan yksi parhaista pakkausmateriaaleista.
Olemme tutkineet vaihtoehtoisia pakkausmuotoja perinteiselle pötkölle. Toistaiseksi emme ole kuitenkaan löytäneet yhtä hyvin toimivaa pakkausratkaisua, jossa toteutuisi kaikki samat edut:
Tiesitkö? Olemme kehittäneet tuoreruokapötköjen pakkausmateriaalia (muovia) onnistuneesti yhteistyössä tavarantoimittajan kanssa ja nyt käyttämämme pakkauskalvo on -22 % ohuempaa kuin aiemmin. Muutoksen ansiosta pystymme vähentämään pakkausmuovien kulutusta arviolta yli 3 000 kg vuositasolla.
Lue täältä, miten pötköihin pakattu tuoreruokamme on täysin eri asia kuin perinteinen koiranmakkara.
Best-In makupalapakkaukset valmistetaan tuotteesta riippuen eri muovilaaduista. Kevyemmät tuotteet pystytään pakkaamaan selvästi ohuemmasta, monomuovista valmistettuun pakkaukseen, kun taas painavammat tuotteet (kuten luut) vaativat hieman kestävämmän pakkauksen.
Kaikki makupalapakkauksemme ovat uudelleensuljettavia, jotta niiden säilyttäminen sujuu asianmukaisesti myös koiran herkkukaapissa. Herkkujemme pakkauskoot on optimoitu niin, että pakkauksien täyttöaste on erittäin hyvä, eikä tuotteen pakkaamiseen kulu turhaan muovia. Tämä on yksi tärkeä kriteeri vastuullisen tuotekehityksen näkökulmasta.
Hankimme tuotteidemme pakkausmateriaalit mahdollisuuksien mukaan suomalaisilta toimittajilta. Muun muassa tuoreruokatuotteiden kalvot ja niitit sekä makupalapussit on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Esimerkiksi makupalapussit valmistetaan Tampereella, suomalaisella ammattitaidolla Amerplastin toimesta. Samoin makupalojen ja pakasteiden pahviset myyntieräpakkaukset ovat suomalaista työtä.
Lue pakkauksien kierrätyksestä täältä.
Kiitos kun tutustuit Best-Iniin vastuullisuuden näkökulmasta – toivotamme sinulle herkullisia hetkiä tuotteidemme parissa!
– Best-Inin väki