Best-Inin tavoitteena on olla vastuullinen työnantaja ja hyvä työpaikka. Siinä on myös onnistuttu – yhtenä esimerkkinä työnjohtaja Risto Mattilan yli 20 vuotta kestänyt ura Best-Inin tuotannon ohjaksissa.
Risto Mattilalla oli plakkarissa jo pitkä kokemus elintarvikealasta ennen Best-Inin palvelukseen astumista. Hän valmistui vuonna 1984 lihateollisuusteknikoksi ja työpaikka löytyi Atrian makkaratehtaalta Kuopiosta.
– Best-In perustettiin 2001, ja tein tovin tuplapestiä Atrian ja Best-Inin tuotannoissa. Ne sijaitsivat samalla tontilla, niin lopulta sitä oikeastaan vain luiskahti pihan poikki yhdestä rakennuksesta toiseen, Mattila kuvaa.
Mattilan virallinen titteli on tehtaan työnjohtaja, vaikka häntä leikillisesti kutsutaan myös tehtaanjohtajaksi. Lyhyesti summattuna tehtaan ainoan esimiehen työ pitää sisällään kaiken mitä tuotannossa tarvitaan.
– Siihen sisältyy tuotannonsunnittelu, raaka-ainehankinnat ja materiaalihankinnat. Lisäksi olen mukana tuotekehityksessä. Tärkeä osa työtäni ovat rekrytoinnit ja kaikki mitä kuuluu henkilöstön hyvinvointiin, kuten lomajärjestelyt. Lisäksi pidän jatkuvaa yhteyttä ulkoisiin yhteistyökumppaneihin: huoltoon, siivoukseen, palkanlaskentaan, logistiikkaan ja kuljetusliikkeisiin sekä materiaalien ja raaka-aineen toimittajiin.
Kaikki Mattilan työ tähtää samoihin tavoitteisiin:
– Tärkein on tietysti tuotteiden tasaisen korkea laatu. Ja toisena se, että Best-Inin toimitusvarmuus olisi 100 %. Eikä se olekaan kuin ihan vähän alle.
Mielenkiintoisimmaksi osaksi työtään Mattila nimeää sen teknisen puolen.
– Olen aina tykännyt pelata tekniikan ja laitteiden kanssa ja kokeilla uusia juttuja, tehdä esimerkiksi koeajoja tuotteista. Korjata en meidän laitteita osaa, mutta sen verran hyvin tiedän, miten kaikki täällä toimii, että pystyn vinkkamaan huoltomiehille missä vika voisi olla.
Ensimmäinen robotti Best-Inin tuotantoon tuli jo perustamisvuonna 2001.
– Rasiatuotelinja meillä uusittiin viimeksi 2008, ja myöhemmin koko makupalalinja, johon tuli myös robotiikkaa ja muuta automatiikkaa. Vuosien mittaan on tehty myös pienempiä kehitys- ja uudistusprojekteja. Näissä projekteissa on ollut tosi kiinnostavaa tehdä alusta asti yhteistyötä niiden suunnittelijoiden kanssa.
Best-In on ollut Mattilalle mieluisa työnantaja.
– Best-In on osa Atria-konsernia, ja sen mukana tulevat henkilöstöedut ovat hyvä lisä työtyytyväisyyteen. Esimerkiksi työterveys toimii erinomaisesti. Konserni myös huolehtii meistä seniori-ikäisistä työntekijöistä ja meidän työssäjaksamisestamme esimerkiksi lisävapaiden muodossa, Mattila kehuu.
Best-Inin onnistumisesta työnantajana kertonee se, että muidenkin kuin Mattilan työurat tuotannossa ovat olleet pitkiä.
– Best-Inin ensimmäisiä työntekijöitä on jo jäänyt täältä eläkkeeltä. Viimeksi varmaan 5 vuotta sitten täältä on joku lähtenyt muualle töihin. Pysyvyys on siis ollut erittäin korkealla tasolla.
Haasteitakin Mattilalla on silti rekrytonnissa ollut.
– Kesätyöntekijöitä on viime vuosina ollut vaikea löytää. Sama työntekijäpula toki koskee koko elintarvikealaa, Mattila muistuttaa.
Best-Inin tuotannon kovimmat kilpailuvaltit Mattilalta tulevat kuin apteekin hyllyltä:
– Kyllähän se kotimaisuus on. Saamme kotimaiset liharaaka-aineet suurelta suomalaiselta elintarvikeyritykseltä, mikä sekin parantaa tuoteturvallisuutta ja toimitusvarmuutta kaupoille. Best-Inin tuotteita ostamalla koiranomistaja myös tukee suomalaista työtä.
Mattilalla riittää uskoa myös Best-Inin tulevaisuuteen.
– Toivon, että yritys kehittyy ja keksii uusia tuotteita. Tärkeää olisi, että Best-In pysyy kotimaisena ja kuopiolaisena. Ja tietysti myös se, että Best-Inin henkilöstö voi hyvin.
Omaakin tulevaisuutta ja ansaittuja eläkepäiviä varten Risto Mattilalla on selkeät suunnitelmat.
– Vaimo jää kanssani samoihin aikoihin eläkkeelle. Kainuun-mökillä on tähänkin asti vietetty aikaa keväästä syksyyn, joten nyt sinne varmasti pääsee useammin. Talvella tykkään hiihtää ja lasketella. Ja lapsenlapset ovat nyt 2- ja 5-vuotiaat, joten vilskettä varmasti riittää heidän kanssaan touhutessa!