EtusivuAjankohtaistaSuomalainen koiranruoka on vastuullinen valinta
01.03.2020

Suomalainen koiranruoka on vastuullinen valinta

Puhtaat, lähellä tuotetut raaka-aineet, turvallisuus, lyhyemmät kuljetusmatkat ja päästöt… Siinäpä osa Suomessa tuotetun koiranruoan kiistattomista eduista.

Kaikki Best-Inin tuotteet valmistetaan Kuopiossa, Kallaveden rannalla. Niin on toimittu jo vuodesta 1977 saakka. Me Best-Inillä uskomme vahvasti, että suomalainen koiranruoka on oivallinen vaihtoehto ihan jokaiselle maassamme asuvalle koiralle rodusta ja iästä riippumatta.

Maamme koiranruokamarkkinoita hallitsevat lukuisat kansainväliset toimijat. Meille kotimaisille koiranruokavalmistajille jää Suomen koiranruokakaupasta vain maltilliset 8 %. Ruokaa rahdataan Suomeen noin 50 miljoonaa kiloa joka vuosi. Se on kummallista, sillä jo puhtaat kotimaiset raaka-aineet ja maamme työllisyyden tukeminen puhuvat vahvasti suomalaisen koiranruoan puolesta.

Best-In-tuotteet sisältävät suomalaista lihaa ja kasviksia

Best-Inin tuotteissa käytetään aina 100 % suomalaista lihaa. Se on paitsi laatu- myös arvokysymys. ”Kun raaka-aineet tuotetaan lähellä, kuljetusmatkat ovat lyhyempiä, päästöt pienemmät ja raaka-aineet saadaan nopeasti prosessiin. Kotimaisen raaka-aineen käyttö tukee kiertotalouden tavoitetta: kaikki kiertää, jätettä ei synny ja sivutuotteista jatkojalostetaan arvokkaampia tuotteita Suomen rajojen sisäpuolella”, toteaa koiran ruokinnan asiantuntija, MMT, agronomi, tutkija ja valjakkourheilija Riitta Kempe.

Lisäksi suomalaisen raaka-aineen jäljitettävyys on hyvä. ”Rehu- ja elintarvikealan toimijat pystyvät osoittamaan mistä raaka-aine on peräisin. Jäljitettävyys lisää tuotteiden käytön turvallisuutta”, Kempe huomauttaa.

Lihat Best-Inille toimittavat pääasiassa Atria ja HK. Liha ja elimet ovat elintarviketasoisia.

”Raaka-aineiden alkuperällä on väliä”

Kempe korostaa raaka-aineiden alkuperän ja vastuullisen tuotannon merkitystä. Tuotannon vastuullisuudella hän tarkoittaa esimerkiksi ympäristön ja eläinten hyvinvointiin, ravitsemukseen, työhyvinvointiin, taloudelliseen kannattavuuteen ja tuoteturvallisuuteen liittyviä seikkoja. Raaka-aineiden alkuperällä Kempe viittaa muun muassa eläinten hyvinvointiin. ”Suomalaiset tuotantoeläimet voivat kansainvälisesti tarkasteltuna hyvin. Niiden hyvinvointiin panostetaan ja hoito on ammattitaitoista. Antibioottien käyttö on Suomessa vastuullista ja maltillista verrattuna esimerkiksi Keski- tai Etelä-Eurooppaan, Aasian maista puhumattakaan”, hän listaa.

Myös suomalaisten raaka-aineiden puhtaus on ehdottomasti mainitsemisen arvoinen seikka. ”Meillä on puhdas vesi, ilma ja maaperä sekä korkea hygieniataso elintarvikeketjun eri vaiheissa. Siksi raaka-aineet ovat puhtaita, turvallisia ja laadukkaita”, Kempe lisää.

Turvaa työpaikat, valitse suomalainen

Kun valitset suomalaisen koiranruoan, tuet työllisyyttä maassamme. On tutkittu, että jos jokainen suomalainen ostaisi vaikkapa kymmenellä eurolla kuukaudessa enemmän Suomessa tuotettuja tuotteita ja palveluja, säilyttäisimme 10 000 työpaikkaa. ”Kotimaisen raaka-aineen käyttö tukee suomalaista työtä, ammattiosaamista, maa- ja elintarviketuotantoa sekä omavaraisuutta”, Kempe sanoo. ”Vastuullisuutta on sekin, että havaitut epäkohdat korjataan. Kun tuotantojärjestelmä on omissa käsissä, sen kehittäminen entistäkin paremmaksi helpottuu”, hän lisää.

Kaikille Best-Inin tuotteille on myönnetty Avainlippu merkiksi suomalaisesta työstä.

Tutustu suomalaisiin Best-In-tuotteisiin! >>

suomalainen-koiran-ruoka

© 2024 Best-In Oy