EtusivuAjankohtaistaKuopion kypsät pakasteet pähkinänkuoressa
01.01.2022

Kuopion kypsät pakasteet pähkinänkuoressa

Best-In on tuonut markkinoille jäätävän herkulliset Kuopion kypsät pakasteet! Löydät ne hyvinvarusteltujen päivittäistavarakauppojen lemmikkieläinosastolta, pakastealtaasta!

Kuusi faktaa Kuopion kypsistä pakasteista

 1. Koiran täysravintoa – sisältävät kaikki koiran päivittäin tarvitsemat ravintoaineet ja vitamiinit.
 2. Täysin gluteeniton.
 3. Erinomainen tuoteturvallisuus – ja muita positiivisia etuja suhteessa raakaruokaan.
 4. Valmistetaan 100 % suomalaisista liharaaka-aineista ja kasviksista.
 5. Hellästi hauduttamalla kypsennetyt tuotteet valmistetaan alusta loppuun omalla tehtaallamme Kuopiossa.
 6. Säilytetään pakastimessa, kunnes ruokailun aika lähestyy!

Miten Kuopion Kypsät on valmistettu?

Kuopion Kypsät valmistetaan omassa tehtaassamme Kuopiossa, aivan Kallaveden rannalla. Vastaanotamme päivittäin tuoreita, 100 % suomalaisia liharaaka-aineita, jotka toimivat tuotteidemme perustana. Liharaaka-aineiden lisäksi mittaamme reseptin mukaisen määrän kasviksia sekä muita raaka-aineita ja täysipainoinen ateria on valmis kypsennettäväksi.

Kuopion kypsä haudutetaan hellästi kypsäksi omassa pakkauksessaan. Jäähdytyksen jälkeen tuotteet ovat valmiit pakastusta varten. Lopulta tuotteet toimitetaan lähikaupan lemmikkiosaston pakastealtaaseen kaikkien saataville.

Miksi tuote on kypsennetty?

Kuopion Kypsät kypsennetään hellästi hauduttamalla. Valmistusmenetelmä parantaa raaka-aineen hyödyntämistä koiran ruoansulatuselimistössä. Miedon kypsennyksen ansiosta luonnolliset vitamiinit ja ravintoaineet säilyvät ja ovat useimmiten paremmin koiran hyödynnettävissä kuin perinteisessä raakaruoassa. Mieto kypsennys vähentää lisäksi raaka-aineista mahdollisesti aiheutuvaa närästystä ja allergisoivaa vaikutusta.

Kypsennys lisää tuoteturvallisuutta, sillä haitalliset mikrobit tuhoutuvat. Tästä johtuen riski lemmikin suolistossa tapahtuville komplikaatioille on pienempi. Tuotteen käsittely on turvallisempaa raakaan lihaan verrattuna. Niin Sinulle kuin lemmikillesikin.

Miksi pakastaa?

 • Helppo säilytysmuoto kotipakkasessa.
 • Säilytys pakastelämpötilassa tarjoaa tuotteelle pidemmän säilyvyyden
 • Koiran ruoan säilyttäminen pakasteessa on cool.

Mitä Kuopion Kypsät sisältävät?

Kuopion Kypsien tuotteiden pohjana on aina 100 % suomalainen liha ja elimet. Liharaaka-aineiden lisäksi olemme valinneet tuotteisiin muita raaka-aineita ravitsemuksellisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Käytämme ainoastaan puhtaita sekä turvallisia raaka-aineita.

Kuopion Kypsä Lihan pääraaka-aine on suomalainen naudan- ja sianliha. Niistä koirasi saa laadukasta proteiinia, välttämättömiä aminohappoja ja hyvää rasvaa. Lihapitoisuus on 60 %. Porkkanasta koirasi saa paljon liukoista kuitua, pektiiniä, joka edistää oikeassa suhteessa tarjoiltuna suoliston terveyttä ja auttaa ruuansulatushäiriöiden hoidossa.

Kuopion Kypsän Kanan pääraaka-aineena on puolestaan 100 % suomalainen kananliha ja sisäelimet. Hyvän rasvahappokoostumuksen lisäksi kanassa on koirallesi laadukasta ja hyvin sulavaa proteiinia. Riisi on erittäin hyvin koiran ruoansulatuselimistön hyödynnettävissä. Sillä on ruokinnassa ulostetta kiinteyttävä vaikutus ja se vähentää usein ulosteen määrää. Porkkana sisältää paljon liukoista kuitua, pektiiniä, joka edistää oikeassa suhteessa tarjoiltuna suoliston terveyttä ja auttaa ruuansulatushäiriöiden hoidossa. Kanamunassa on runsaasti laadukasta proteiinia ja koiralle ihanteellinen aminohappokoostumus sekä linolihappoa (omega-6). Kuopion Kypsä Kana sisältää kanaa ja kananmunaa 60 %.

Molempiin tuotteisiin on lisätty merilevää, josta koirasi saa monipuolisesti luontaisia kivennäis- ja hivenaineita.​ Merilevä on myös luontainen jodin lähde, mikä tukee kilpirauhasen toiminta ja edistää turkin ja suoliston hyvinvointia. Luontaisia vitamiineja täydentämään tuotteeseen on lisätty tarvittavat vitamiini- ja kivennäisaineet tasapainoittamaan ravintosisältöä

Tutustu käyttämiimme raaka-aineisiin täältä >

Millaisille koirille Kuopion Kypsät sopivat?

Tuotteemme on kehitetty kaikkien aikuisien koirien ravitsemuksellisiin tarpeisiin. Olemme panostaneet tuotekehityksessä raaka-ainevalintoihin, jotta tuotteet sopisivat myös allergiaherkille koirille ja valikoimasta löytyisi energiapitoisuudeltaan toisistaan poikkeavat vaihtoehdot.

Kuopion Kypsä Liha on viljaton ja erittäin proteiinipitoinen täysravinto. Se on energiapitoisuudeltaan melko kevyt, joten se sopii myös kevyempään menoon tai painoa tarkkailevien koirien päivittäiseksi ravinnoksi. Valitse aktiiviselle koiralle energiapitoisempi tuote Best-In valikoimasta, jotta tarjottava kerta-annos ei kasva liian suureksi.

Kuopion Kypsä Kana on puolestaan gluteeniton ja proteiinipitoinen sekä energiapitoisuudeltaan suurempi.  Siksi se soveltuu parhaiten perusaktiivisille tai aktiivisille koirille päivittäiseen ruokintaan. Mainio valinta myös herkkävatsaiselle lemmikille!

Miten käytän ja säilytän?

Ravitsemuksellisesti laadukkaat Kuopin Kypsät säilytetään pakasteessa (alle – 18 °C) aina siihen saakka, kun koiran ruokailu hetki lähestyy. Nosta tuote sulamaan riittävän aikaisin, jotta se ehtii sulaa.

Jos koko pötkö ei tule syödyksi kerralla, säilytä jäljelle jäänyt osa jääkaapissa seuraavaan ruokailuun saakka. Sulatettu tuote on sopivaa käyttää 1–2 päivän kuluessa avaamisesta. Ethän pakasta tuotetta uudelleen.

Miten tarjoilen koiralle?

Best-In Kuopion Kypsät pakasteet on kehitetty ammattitaidolla ja ne on tarkoitettu sellaisenaan koiran ainoaksi ravinnoksi. Koirasi saa siis tuotteista kaikki päivittäin tarvitsemansa ravintoaineet! Tuotteita on mahdollista käyttää myös muun ruoan lisänä. Huomioithan silloin muun ruoan osuuden ruoan määrää arvioidessasi.

Pakkauksissa on laskettu valmiiksi viitteelliset annosteluohjeet. Omalle koirallesi sopiva ruokamäärä lasketaan seuraavasti:

 1. Mittaa koiran paino (kg)
 2. Laske määrä seuraavasti: koiran paino (kg) x viitteellisen annostelumäärä (g)

Esimerkki. Rekku painaa 13 kg ja aiomme tarjoilla Kuopion Kypsää Kanaa. Laskennallinen ruokintamäärä lasketaan tällöin

13 kg x 40 g = 520 g ja 13 kg x 75 g = 975 g. Näin ollen Rekulle tulee tarjoilla tuotetta laskennallisesti 520 – 975 g päivässä.

Suosittelemme arvioimaan koirallesi sopivan määrän viitteellistä annosteluohjetta mukaillen. Ruoki koiraasi sen mukaisesti esimerkiksi kaksi viikkoa, koiran lihavuuskuntoa ja muita merkkejä jatkuvasti tarkkaillen. Jos esimerkiksi huomaat koiran selvästi laihtuvan tai jäävän erityisen nälkäiseksi, voit nostaa ruokinnan hieman.

Grammamäärän voi arvioida pakkauksesta silmämääräisesti (yksi pakkaus painaa 400 g). Annostelussa voi vaihtoehtoisesti käyttää talousvaakaa, jolloin määrät eivät jää arvailun varaan. Annostelussa on aina hyvä huomioida koiran aktiivisuus, liikunta, lihavuuskunto, muu ravinto sekä makupalat.

Tuotekohtaiset, viitteelliset annosteluohjeet:

Kuopion Kypsä Kana

Viitteellinen annosteluohje: 40 – 75 g/koiran elopainokilo.

Kuopion Kypsä Liha

Viitteellinen annosteluohje: 30 – 60 g/koiran elopainokilo.

Onko Kuopion Kypsä vastuullinen valinta?

Kaikki käyttämämme liharaaka-aineet ovat 100 % suomalaista. Suomessa eläinten hyvinvointi on kansainvälisesti tarkasteltuna korkealla tasolla, antibioottien käyttö vähäistä ja hygieniataso korkea.

Suosimme kaikessa toiminnassamme suomalaisia raaka-aine- sekä tavarantoimittajia ja niinpä Kuopion Kypsän pakkausmateriaali sekä käytetyt kasvikset ovat suomalaista alkuperää.

Toimimme Ruokaviraston valvonnan alla. Tuotteiden ja toiminnan laadun takeena meillä on lisäksi arvostetut kansainväliset laatu- ja ympäristösertifikaatit. Ympäristösertifikaattimme on Suomessa ainoa laatuaan koiranruokia valmistavien yritysten joukossa. Osana ympäristövastuuta ja ympäristökuorman vähentämistä kehitämme vähemmän muovia sisältäviä pakkauksia.

Olemme Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritys ja kannamme tuotteissamme ylpeydellä Avainlippu-merkkiä.

Lisää koiran ruokinnasta voit lukea täältä >

© 2024 Best-In Oy