Raaka-aineet

Kaikissa Best-In-tuotteissa käytetään laadukkaita, puhtaita ja tuoreita raaka-aineita. Näin varmistetaan, että koira saa ravinnostaan kaiken tarvitsemansa eikä mitään ylimääräistä. Käyttämämme liharaaka-aineet ovat aina 100 % suomalaista. Valitse kiinnostava raaka-aineryhmä alta ja lue lisää!

Lihat ja kalat

Liha on koiran pääasiallinen ravinnon lähde. Lihasta koira saa runsaasti valkuaista ja välttämättömiä aminohappoja. Voit tarjota kotimaista lihaa koiralle turvallisesti miedosti kypsennettynä tai raakana. Liian voimakas kypsentäminen heikentää lihan sulavuutta. Best-In-tuoreruoat valmistetaan miedossa lämpötilassa hellästi hauduttaen, jolloin tuotteiden hyvä sulavuus säilyy. Best-In-pakasteissa liha on raakana ja sulatuksen jälkeen valmista syötettäväksi sellaisenaan.

Tuotteemme valmistetaan 100 % suomalaisesta liharaaka-aineista. Ne meille toimittaa pääasiassa Atria ja HK. Lohi tulee Norjasta. Käyttämämme liha ja elimet ovat elintarviketasoisia.

Broilerin liha on laadukasta, mietoa ja helposti sulavaa. Se sopii usein myös herkkävatsaisille koirille ja kissoille. Broilerin rasvahappokoostumus on hyvä ja se sisältääkin runsaasti välttämättömiä rasvahappoja. Broilerinliha tulee meille Atrian ja HK:n perhetiloilta. Se käytetään tuoreena ilman pakastusta.

Kalkkuna on mieto vaalea liha. Se sopii usein myös allergisille tai herkkävatsaisille koirille. Kalkkunan rasvahappokoostumus on erinomainen: se sisältää runsaasti välttämättömiä rasvahappoja, jotka tukevat ihon ja turkin hyvinvointia. Kalkkuna on hyvin sulavaa ja proteiinipitoista. Käytämme vain kotimaista kalkkunan lihaa. Se tulee meille aina tuoreena.

Naudanliha on maistuva ja ravinteikas raaka-aine koirien ja kissojen ruokintaan. Nauta sisältää runsaasti proteiinia ja erilaisia hivenaineita. Naudanliha tulee meille Atrian ja HK:n perhetiloilta ja se käytetään aina tuoreena. Tuoreaterioistamme löytyy myös kotimaista luomunautaa sisältävä Best-In Ekonaudan pata.

Porsas on maistuva raaka-aine koirien ja kissojen ruokintaan ja se sisältää paljon hyvää rasvaa. Porsaanliha tulee meille Atrian ja HK:n perhetiloilta ja se käytetään aina tuoreena ilman pakastusta. Suomalainen porsaanlihantuotanto on tarkasti säänneltyä ja valvottua. Kotimaisen porsaan lihan syöttäminen raakana lemmikeille on turvallista. Monikäyttöisyytensä vuoksi porsaan lihasta voidaan valmistaa mm. erilaisia makupaloja, raakapakasteita tai tuoreaterioita.

Poro on maukas ja vähärasvainen raaka-aine koirien ruokintaan. Se sisältää runsaasti proteiinia ja erilaisia hivenaineita. Poro on hyvä vaihtoehto osalle allergiaherkistä koirista ja tuo mukavaa vaihtelua perinteisten suomalaisten liharaaka-aineiden valikoimaan. Best-In-tuoreaterioista Best-In Porokiusaus sisältää poroa.

Sisäelimet ovat vähärasvaisia ja proteiinipitoisia raaka-aineita koirien ruokintaan. Maksa on sisäelimistä oikea vitamiinipommi. Se sisältää mm. A-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja, rautaa ja kuparia. Sopiva määrä maksaa koiralle päivässä on korkeintaan 1–2 g elopainokiloa kohden, ettei elimistöön kerry liikaa rasvaliukoisia vitamiineja tai kuona-aineita. Muita Best-In-ruuissa käytettyjä sisäelimiä ovat mm. munuaiset, sydän, kivipiira (eli kanan lihasmaha) ja keuhkot.

Best-In tuotevalikoimassa on ajanvietteeksi ja pureskeluun valmistettuja luita. Niiden raaka-aine on luonnollisesti aina 100 % suomalaisesta ja puhdasta naudanluuta. Tarjoilethan luita koirallesi aina valvottuna. Paahdetuista luonnollisista luista voi irrota paloja, jotka koirat saattavat ahneuksissaan niellä, jolloin niistä voi koitua ongelmia. Luun syönnin jälkeinen oksennus voi olla merkki siitä, että mahdollisesti päässyt nielemään luunpalasia. Luita syötettäessä onkin aina noudatettava omaa harkintaa ja varovaisuutta. Kaikki luut eivät sovi kaikille koirille.

Ajanvietteeksi ja hammashygieniaan soveltuvat hyvin suuremmat luut, kuten kuivaksi paahdetut
Best-In Ydinluu tai Best-In Herkkuluu.

Lohesta koira saa runsaasti laadukasta proteiinia, D-vitamiinia, välttämättömiä rasvahappoja (EPA, DHA, linolihappo) ja luontaisia hivenaineita. ​ Lohi on erinomainen välttämättömien rasvahappojen lähde. Kasviöljyistä poiketen osa lohen sisältämistä omega-3-rasvahapoista on DHA- ja EPA-muodossa. DHA ja EPA toimivat elimistössä tulehduksia estävästi. Niistä hyötyvät mm. seniorit, nivelrikkoiset ja aktiiviset urheilukoirat. DHA on tärkeää myös pennun aivojen ja näkökyvyn kehitykselle. Rasvahapot ovat hyväksi koiran iholle ja turkille.

Lohesta käyttökelpoista raaka-ainetta koiran ruokintaan ovat fileiden lisäksi myös ruodot, pää ja nahka. Ruodoista koira saa runsaasti kalsiumia ja nahasta hyviä rasvahappoja.

Best-In-tuotteissa käytetty merilohi tulee Norjasta ja kirjolohi Suomesta. Best-In lohituotteet sopivat säännölliseen ruokintaan.

Silakka on erinomainen proteiinin ja D-vitamiinin lähde. Lisäksi se sisältää paljon omega-3-rasvahappoja, jotka ovat hyväksi koiran iholle ja turkille. Runsasenerginen.

Kananmuna on koiralle erinomainen proteiininlähde, joka on helposti myös koiran ruoansulatuselimistön hyödynnettävissä. Kananmunassa on koiralle ihanteellinen aminohappokoostumus, linolihappoa (omega-6) sekä luontaisia vitamiineja ja hivenaineita. Kananmunan valkuainen sisältää runsaasti proteiinia ja keltuainen hyviä rasvahappoja ja vitamiineja. Kananmunat voidaan hyödyntää koirien ruokinnassa kokonaisina, sillä kuoret sisältävät hyvää kalsiumia. Kananmunassa on lisäksi ihanteellinen proteiini–energia-suhde 14g/MJ.

 

Kasvikset

Kasvikset tulisi aina hienontaa ja kypsentää, jotta ne ovat paremmin koiran ruoansulatuselimistön hyödynnettävissä. Best-In-tuotteissa kasvikset on aina kypsennetty. Kasvikset toimivat pääasiassa kuidun lähteenä, mutta niistä saadaan myös jonkin verran vitamiineja ja hivenaineita. Suurimman osan Best-In-aterioiden kasviksista toimittaa Apetit. Käytämme siis samoja kotimaisia kasviksia, joita voit löytää kaupan pakastealtaasta.

Porkkana on ravinteikas ja maittava lisä koirien ruokintaan. Se sisältää runsaasti liukoista kuitua (pektiini), joka edistää oikeassa suhteessa tarjoiltuna suoliston terveyttä ja auttaa ruuansulatushäiriöiden hoidossa.​ Lisäksi porkkana sisältää beta-karoteenia, joka on A-vitamiinin esiaste, jota koiran elimistö pystyy hyödyntämään. Kissa ei kykene muuttamaan kasviperäistä beta-karoteenia A-vitamiiniksi. Porkkanan sulavuus raakana on vain n. 50 %. Kypsennettäessä porkkanan sulavuus paranee ja siksi kaikissa Best-In-aterioissa porkkanat on kypsennetty. Porkkana sisältää lisäksi C- ja K-vitamiinia sekä kaliumia.

Kukkakaali sisältää suoliston hyvinvointia tukevia kuituja. Lisäksi se sisältää luontaisia vitamiineja ja hivenaineita, kuten C-vitamiinia ja biotiinia. Best-Inin käyttämä kukkakaali on luomulaatuista.

Parsakaali sisältää suoliston hyvinvointia tukevia kuituja. Lisäksi se sisältää luontaisia vitamiineja ja hivenaineita, kuten erittäin runsaasti C-vitamiinia sekä kaliumia ja foolihappoa. Best-Inin käyttämä parsakaali on luomulaatuista.

Peruna on hyvä hiilihydraattien lähde esimerkiksi vilja-allergiselle tai herkkävatsaiselle koiralle. Peruna on maittavaa ja kelpaa usein myös nirsommille koirille. Se sisältää runsaasti tärkkelystä ja on siten energiapitoinen. Perunassa on myös mm. kaliumia, magnesiumia, rautaa ja C-vitamiinia.

Pinaatti on todella ravintorikas kasvi. Siinä on runsaasti rautaa, kaliumia, natriumia, mangaania, magnesiumia, C-vitamiinia, E-vitamiinia, biotiinia, foolihappoa ja omega-rasvahappoja. Best-Inin käyttämä pinaatti on luomulaatuista.

Herneistä ja pavuista saadaan kasviperäistä lisäproteiinia ja kuitua ruokaan. Ne sisältävät luontaisia vitamiineja ja hivenaineita, mm. magnesiumia.  Herne ja papu sisältävät noin 25 % valkuaista (vrt. naudan jauheliha 38 %). Palkokasvien kypsentämisen jälkeen niiden sulavuus on hyvä, mutta liiallisissa määrin syötettynä ne voivat aiheuttaa koiralle ilmavaivoja. Käytämme tuotteissamme kotimaisia Apetitin herneitä ja papuja, samoja mitä myydään ihmisille kaupan pakastealtaassa.

 

Viljat

Viljoista saadaan hiilihydraatteja, jotka toimivat energianlähteenä koiralle. Niistä saadaan myös kuitua, joka tukee koiran suoliston toimintaa. Best-In-aterioissa olevat viljat on aina kypsennetty hauduttamalla, jolloin niiden sulavuus paranee. Valikoimastamme löytyy myös viljattomia ja gluteenittomia tuotteita.

Suomalaisissa koirien ravitsemustutkimuksissa on todettu kauran sopivan erinomaisesti koirien ruokintaan. Kaurassa on erinomaiset ravitsemukselliset ominaisuudet, jotka peittoavat muut kotimaiset viljat (sekä tattarin, hirssin ja riisin).

Kaura sisältää viljoista eniten rasvaa. Rasva on koirien tärkein energianlähde, lisäksi kauran rasva sisältää paljon välttämättömiä rasvahappoja. Käytämme tuotteissamme kotimaista kauran ydinjauhoa, sillä se sulaa koiran elimistössä paremmin kuin kokojyvä ja tällöin koira saa tehokkaammin kauran ravintoaineet käyttöönsä. Kauran kuitu tukee koiran suoliston hyvinvointia.

Kaura on luonnostaan gluteenitonta ja se sopii tutkimusten mukaan suurimmalle osalle vilja-allergisista koirista. Kaura sisältää suoliston hyvinvointia ylläpitävää b-glukaania. Kauran glykeeminen indeksi on alhainen, eli se ei nosta voimakkaasti verensokeria.

Kauranydinjauhoa sisältäviä tuotteitamme ovat mm. Best-In Kaura-Kalkkuna ja Best-In Pentu -tuoreruoat.

Ohra on vähärasvainen ja sen glykeeminen indeksi on viljoista alhaisin eli se ei nostata verensokeria niin voimakkaasti. Tuoreaterioistamme Best-In Lohimureke sisältää kotimaista luomuohraa.

Riisi on luonnostaan gluteeniton hiilihydraattien lähde koirien ruokintaan. Riisi sopii yleensä myös herkkävatsaisille koirille. Riisiä käytetään usein koiran ripulin hoitoon, sillä se kiinteyttää ulostetta.

Tattari on luonnostaan gluteeniton hiilihydraattien lähde. Se sopii usein myös allergisille tai herkkävatsaisille koirille. Valikoimastamme tattaria sisältäviä tuotteita ovat mm. Best-In Porokiusaus ja Best-In Pentu -tuoreruoat.

Vehnä sisältää runsaasti magnesiumia ja B-vitamiineja. Vehnän sulavuus koiran elimistössä on hyvä ja se toimii erinomaisena lisäenergianlähteenä. Tuoreaterioistamme Best-In Mustin Murkina sisältää kotimaista luomuvehnää.

 

Marjat ja yrtit

Kurkuma kuuluu inkiväärikasveihin ja se sisältää kurkumiinia. Kurkuma sisältää runsaasti antioksidantteja ja sen sanotaan torjuvan erilaisia tulehduksia. Kurkuma värjää ruoan kauniin keltaiseksi. Kurkuma kuuluu Best-In Kana-riisi ja Best-In Kanamureke -tuoreruokien resepteihin.

Merilevä sisältää monia eri hivenaineita niiden luonnollisessa muodossa. Se on luontainen jodin lähde, mikä tukee kilpirauhasen toiminta ja edistää turkin ja suoliston hyvinvointia.

Nokkonen sisältää luontaisia vitamiineja ja hivenaineita.

Pellavansiemenrouhetta käytetään kuitulisänä tukemaan suoliston toimintaa. Pellavarouhetta saadaan pellavaöljyn valmistuksen sivutuotteena. Kun suurin osa pellavan sisältämästä öljystä on puristettu pois, jäljelle jää runsaasti kuitua sisältävä osa. Pellavansiemenrouheen sisältävä liukoinen kuitu yhdessä veden kanssa muodostaa suolistoa suojaavan liman. Pellavansiemenrouhetta voidaan käyttää painonhallinnan tukena, sillä se lisää ulosteen määrää ja runsaissa määrin käytettynä vähentää ravintoaineiden sulavuutta.

Persilja on hyväksi hengitysteille ja saattaa raikastaa hengitystä. Persilja sisältää runsaasti kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja. Siinä on erityisen paljon C-vitamiinia, folaatteja, kaliumia, rautaa ja karotenoideja.

Puolukka sisältää runsaasti kuituja (esimerkiksi pektiiniä), A-, B- ja C-vitamiinia sekä hivenaineita ja erilaisia flavonoideja. Puolukka edistää maksan, sapen sekä vatsan toimintaa sekä raudan ja kivennäisaineiden imeytymistä. Puolukan sisältämät antibioottiset/fytokemikaaliset aineet torjuvat munuaisten ja virtsateiden tulehduksia. Monet koirat pitävät puolukan mausta ja syövät niitä mielellään itsekin metsälenkillä suoraan pensaista.

Tilli on hyväksi hengitysteille ja saattaa raikastaa hengitystä. Se sisältää luontaisia vitamiineja ja hivenaineita, kuten mm. A-vitamiinia, folaattia, rautaa ja mangaania.

 

Kasviöljyt

Pellavansiemenöljy sisältää kasviöljyistä eniten linoleenihappoa (omega-3). Se sisältää myös linolihappoa (omega-6). Koirat saavat yleensä perusruuastaan riittävästi omega-6-ryhmän rasvahappoja, joita on mm. siipikarjan lihassa. Pellavaöljylisää käytetään tasapainottamaan omega-3:n ja omega-6:n suhdetta koirien ruokinnassa.

 

Lisäravinteet

Best-In-täysravintoihin on lisätty kivennäistäydennys. Kivennäistäydennyksen tarkoituksena on mm. tasapainottaa aterioiden kalsium- ja fosforisuhteita koiralle optimaaliselle tasolle. Käytämme tuotteissamme erilaisia kivennäisaineseoksia. Kivennäisaineet lisätään tuotteisiin aina tarpeen mukaan ja ne on laskettu tarkasti suositusten mukaan.

Best-In-täysravintoihin on lisätty vitamiinitäydennys. Vitamiineja tuotteisiin lisättäessä on huomioitu tuotteiden jo luonnostaan sisältämät vitamiinit. Vitamiinien määrät on siis optimoitu koiran tarpeen mukaan, jotta niitä ei tule liikaa tai liian vähän.

Glukosamiinia on lisätty osaan täysravinnoista edistämään nivelten hyvinvointia. Glukosamiinista on hyötyä erityisesti iäkkäämmille tai kovassa rasituksessa oleville urheilukoirille. Glukosamiinia on lisätty mm. pakastettuihin Best-In-täysaterioihin.

Mikrolevä tukee omega-3-rasvahapon saantia koiranpennun optimaaliseen kehitykseen, parantaa ihon ja turkin kuntoa, tukee pennun aivojen ja silmien kehitystä sekä parantaa tutkitusti koulutettavuutta. Best-In Pentu -tuoreruokaan on lisätty mikrolevää.

© 2024 Best-In Oy